VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dimarts, 27 de maig del 2008

(211) INTRIGUES DE PALAU de MARIA CARME ROCA (1955). Columna. 311 pàgines

A finals del segle XIV i 
durant part del segle XV, una sèrie de personatges femenins mouen subtilment els tramats polítics. No poden ostentar el poder visiblement, però faran el possible per accedir-hi. 

Aliances, conxorxes palauenques, bruixeria... res atura el seu afany d'obtenir el que per justícia els correspon, però que per la seva condició femenina els és negat.

Violant de Bar, la reina vídua del rei Joan I, dona tan ambiciosa com culta i refinada, farà el que calgui per aconseguir que algú de la seva nissaga ocupi el tron de la corona catalanoaragonesa que la maleïda dissort s'entesta a deixar buit. 

Enmig de les intrigues que entre tots els cortesans teixeixen, hi ha una dama de la cort, Anfosa de Castellnou, juga un paper important. 



Maria Carme Roca va néixer a Barcelona. És historiadora i filòloga i des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. 

D'ençà d'aleshores ha publicat més de vint-i-cinc llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. 

Sovint uneix la literatura i la història com és el cas d'aquesta novel.la Intrigues de palau, que porta com a subtítol El poder d'una dama catalana a la cort medieval, amb la qual va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel.la Històrica de l'any 2006. 

Valoració personal: Recomanable pels que els agrada la novel.la històrica, en aquest cas ambientada a Catalunya a la Baixa Edad Mitjana. 

Un bona novel.la, entretinguda i fàcil de llegir que té com a protagonistes tres dones, personatges històrics, unides per llaços familiars: Violant de Bar, la seva cunyada Maria de Luna i la seva sogra, Sibil.la de Fortià.

3 comentaris:

Núria Casadellà ha dit...

Ostres Jose, amb aquests blocs tan seriosos no es poden fer comentaris!

juana mª ha dit...

Jose, haurem de llegir molt si volem estar a l'alçada d'aquest blog.

José A. Quesada ha dit...

Si és per per lectures, tu estàs a l'alçada