VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dijous, 26 de febrer del 2009

(244) VIATGE D'HIVERN A MADEIRA de JAUME BENAVENTE (1958). Pagès editors. 278 pàgines

El que diu la contraportada del llibre:
"Viatge d'hivern a Madeira (I Premi Narrativa. Premis Lleida, 2002) és la recreació d'una atmosfera, la mirada de l'autor sobre l'illa atlàntica mentre hi deambula prenent apunts per a una novel·la i descobreix que Madeira és, sobretot, un estat d'ànim."

Jaume Benavente neix a Barcelona, però bona part de la seva infantesa la passarà al Brasil, experiència que determina el gust tan característic de les seves obres per les ambientacions tropicals i el seu interès pel món de parla lusòfona.

La seva primera obra, el recull de contes, El factor climàtic apareix l'any 1990. També ha escrit el poemari Un pont sobre l'erm (2001) i les novel.les Vides invisibles (1994), Camps de lava (2000), Masurca de Praia (2001), Nocturn de Portbou (2003), i L'ajudant de Kepler (2005).

Llums a la costa (2007) és la seva darrera novel.la que forma un díptic narratiu amb el Viatge d'hivern a Madeira.

Valoració personal: Pels que hagin visitat Madeira, la novel.la pot resultar interesant en recordar noms i llocs coneguts. Per a mi, una crònica d'un viatge intercalada amb algunes petites històries, però sense més. Sortosament, el llibre no és gaire voluminós, els capítols són curts i és fàcil de llegir.