VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dimecres, 8 de desembre del 2010

(302) EL MÈTODE GRÖNHOLD de JORDI GALCERAN (1964). Proa. 73 pàgines

Aquesta obra de teatre va ser estrenada al maig de 2003 al Teatre Nacional de Catalunya. Només intervenen quatre personatges interpretats per Jordi Boixaderes (Ferran), Lluís Soler (Enric), Roser Batalla (Mercè) i Jordi Diaz (Carles).

A El mètode Grönholm, quatre candidats -tres homes i una dona- es presenten a la fase final d'unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per triar un alt executiu. A què estan disposats a renunciar per aconseguir la feina? Fins on arriba el seu esforç i la seva lluita per obtenir el lloc de treball somiat? Quins són els límits morals de l'actuació dels quatre candidats? El joc entre els aspirants esdevé també un combat de sentiments, ambicions i enveges, sempre en els límits entre la realitat i la ficció, entre la veritat i la mentida.

Així doncs, Galceran ens proposa una divertida i estimulant radiografia de les tensions i els conflictes del món laboral, que és també un retrat àcid i punyent de les lluites de poder, de la competitivitat ferotge, del "salvi's qui pugui" que imperen la nostra societat contemporània.