VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dimecres, 19 de gener del 2011

(307) TENIM UN NOM de VICENÇ VILLATORO (1957). Editorial Planeta. 337 pàgines

En Jaume i l'Albert -un periodista i el seu fill adolescent-, distanciats des de fa uns anys, viatgen junts a París per veure la final de la Champions que ha de jugar el Barça contra l'Arsenal el 17 de maig de 2006. (Va guanyar el Barça 2-1). En el viatge i en el partit, participaran en l'emoció compartida amb tot d'aficionats, cadascun amb la seva pròpia vivència del Barça i del futbol. Però intentaran també reconstruir la seva relació i tornar a lligar els fils generacionals que els uneixen entre ells i amb la resta de la família: la Rosa, ex dona d'en Jaume; la Glòria, la filla gran; l'Antoni i la Llúcia, els pares d'en Jaume.

Amb el rerefons del futbol, Vicens Villlatoro, construeix una novel.la plena de reflexions, dubtes, records, remordiments, sentiments de culpabilitat i d'esperança. El present, la final de la Champions Leage, serveix d'enllaç entre el passat i el futur dels personatges.

La novel.la va obtenir el Premi Ramon Llull 2010.

Pels que no siguin afeccionats al futbol o pels que no ho sàpiguen, el títol del llibre és una part de l'himne del Barça: Tenim un nom, el sap tothom, Barça!, Barça!, Baaaarça!!!