VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dimecres, 19 de maig del 2010

(292) TWINSTANSCHAUUNG de VÍCTOR GARCÍA TUR (1981). Empúries. 364 pàgines

Twistanschauung és un llibre estrany, ja començant pel títol. Quan el finalitzes segueixes sense saber què vol dir aquest títol, si es que vol dir alguna cosa. Es tracta de 13 relats que tots comencen per la mateixa pàgina, la 13, una altra curiositat. Al llarg de la novel.la hi ha més originalitats però les deixo perquè les descubreixi qui el llegeixi.

Pel que fa al tema, la contraportada és força aclaridora: "Twistanschauung són tretze contes sobre l'amor, els aquaris, l'autoestop, les banyes, el bilingüisme, els bolets, el càncer, la ci-fi, les connexions, certes desaparicions, els enigmes, la família, la fotografia, els funerals, els gats, la gelosia, l'heteronorma, la identitat, els lleons, les lletres, les lupes, mart, el muzak, els ocells, la parella, els peixos, la percepció, les premonicions, la publicitat, les radiacions, la realitat, la reproducció, les ruptures, les sincronies, els sudokus, la televisió, els testicles, els tigres, la vagina i els vincles".

L'autor, Víctor García Tur, neix i viu a Barcelona. És dissenyador gràfic, professió que va deixar per dedicar-se de ple a la literatura. Amb aquesta novel.la va guanyar el premi Documenta 2008.