VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

divendres, 16 de desembre del 2016

(437) HISTORIES DE LA HISTÒRIA DE BARCELONA de DANI CORTIJO (1983). Editorial Robin Book. 238 páginas

Un curiós llibre en el que, de manera breu i senzilla se´ns explica unes setanta històries i llegendes relacionades amb la història de Barcelona.

Com diu el propi autor “aquest llibre no pretén ser una història exhaustiva del centre de Barcelona sinó un recull d´algunes històries curioses, divertides i anecdòtiques que formen part de la història de la nostra ciutat”.

Resum del contingut:
Els vells carrers de Barcelona no són nomès allò que ara veiem a simple vista. Si ens hi aturem una estona en silenci i parem atenció, encara es poden sentir els crits dels avalots, l’olor d’espècies, els carros i cavalls, la sensació agra de la por, il·lusions i esperances, odis i amors, i llegendes i mites que encara volen per entre els carrerons estrets de la ciutat.
D´entre totes les històries que envolten la formació i desenvolupament de la ciutat de Barcelona, l´autor n´ha extret un recull de curiositats que no tant sols ens permetran saber com era la vida a ciutat en altre temps sinó que alhora constitueixen una reivindicación de la vida quotidiana i de la cultura popular.

La llegenda de Santa Eulàlia, Justes al Born, Bordells a la Barcelona vella, La matança del Call, L´ou com balla, Felip V a Santa Maria del Mar, La maledicció del Liceu,… són alguns dels capítols que formen part del llibre.

Molt recomanable fer una visita al blog www.altresbarcelones.com on podem trobar uns videos de Barcelona Televisió en què el Dani Cortijo és entrevistat i parla d´algunes d´aquestes històries.