VIDEOS..., MÚSICA..., FOTOS..., I PRINCIPALMENTE... LIBROS, LIBROS I LIBROS

lunes, 14 de julio de 2014

(402) L' AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA (r2) de JONAS JONASSON (1961- ). La Campana. 413 pàgines

Vaig llegir el llibre per primera vegada fa un any i mig, en aquella ocasió en una edició en castellà, El abuelo que saltó por la ventana y se largó. Divendres passat es va estrenar la pel.lícula basada en el llibre i tinc pensat d'anar a veure-la però abans he volgut rellegir el llibre, en aquest cas, una edició que he trobat en català. És un libre fàcil de llegir, no massa llarg -l'he acabat en tres dies-, divertit, amb situacions còmiques i extravagants que arranquen més d'un somriure. Però també he de dir que no m`ha causat tanta sensació com la primera vegada -potser perquè era una relectura-.

El protagonista, l'Allan Karlsson, fa cent anys. A la residència on viu estan tots a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit marxar. Salta per la finestra i fuig cap a l'estació. Puja al primer autobús i s'emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrera els mafiosos amos de la maleta, la policía i els responsables de la residència. A partir d'aquí comença una rocabolesca persecució on l'Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma i l'ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.

Aquesta esbojarrada aventura s'alterna amb la història anterior de l'Allan, un home normal i corrent, especialista en explosius, però que ha tingut una vida plena d'aventures surrealistes i que l'han portat a viatjar per tot el món i a conèixer a personatges com Churchill, Mao, Franco, De Gaulle, Truman...

A veure que tal la pel.lícula. Aquí deixo el trailer

No hay comentarios: