VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

dilluns, 14 de juliol del 2014

(402) L' AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA (r2) de JONAS JONASSON (1961). La Campana. 413 pàgines

Vaig llegir el llibre per primera vegada fa un any i mig, en aquella ocasió en una edició en castellà, El abuelo que saltó por la ventana y se largó. Divendres passat es va estrenar la pel.lícula basada en el llibre i tinc pensat d'anar a veure-la però abans he volgut rellegir el llibre, en aquest cas, una edició que he trobat en català. És un libre fàcil de llegir, no massa llarg -l'he acabat en tres dies-, divertit, amb situacions còmiques i extravagants que arranquen més d'un somriure. Però també he de dir que no m`ha causat tanta sensació com la primera vegada -potser perquè era una relectura-.

El protagonista, l'Allan Karlsson, fa cent anys. A la residència on viu estan tots a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit marxar. Salta per la finestra i fuig cap a l'estació. Puja al primer autobús i s'emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrera els mafiosos amos de la maleta, la policía i els responsables de la residència. A partir d'aquí comença una rocabolesca persecució on l'Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma i l'ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.

Aquesta esbojarrada aventura s'alterna amb la història anterior de l'Allan, un home normal i corrent, especialista en explosius, però que ha tingut una vida plena d'aventures surrealistes i que l'han portat a viatjar per tot el món i a conèixer a personatges com Churchill, Mao, Franco, De Gaulle, Truman...

A veure que tal la pel.lícula. Aquí deixo el trailer