VÍDEOS..., MÚSICA..., RELATS PERSONALS..., I PRINCIPALMENT... LLIBRES

divendres, 4 de juliol del 2008

(215) POESIA COMPLETA de MIQUEL MARTÍ I POL (1929-2003). Labutxaca. 808 pàginas

Miquel Martí i Pol neix a Roda de Ter i mor a Vic. És el poeta més popular i més llegit de la literatura catalana del segle XX. 

La seva obra ha estat marcada pel compromís civil i polític i per la malaltia, l'esclerosi múltiple, que va patir des de que tenia 40 anys. 
Entre els seus llibres destaquen El poble, La fàbrica, Estimada Marta, L'àmbit de tots els àmbits, Primer llibre de Bloomsbury, Llibre d'absències, Els bells camins, Suite de Parlavà, Un hivern plácid, Llibre de solituds Haikús en temps de guerra. 


Aquesta Poesia completa aplega en un sol volum els trenta-cinc llibres "canònics" de Martí i Pol ordenats cronològicament. 


Valoració personal: Un llibre imprescindible pels amants de la poesia de Martí i Pol, el poeta del poble. En un sol volum estan recollits els 970 poemes que composen la gairabé totalitat de la seva obra poètica. A més, al tractar-se d'una edició de butxaca, el preu és força asequible. 


Pels que vulguin conèixer més de la vida o bé estinguin interessats en llegir alguns del seus poemes, he fet una selecció de llocs d'internet que em semblen força atractius. Recomano visitar-los: 


Article de Viquipèdia en català.Es pot trobar un resum de la seva biografia, premis que ha rebut i un catàleg de la seva obra publicada. 


Pàgina dedicada a Miquel Martí i Pol, dins de lletrA, l'espai de literatura catalana de la Universitat Oberta de Catalunya. 


Auca de Miquel Martí i Pol. 
Pàgina de la XTEC en que es recollen els Poemes escrits pels més petits: Bon profit i Per molts anys. 


Pàgina de l?associació d?amics de Miquel Martí i Pol.Inclou una biografia i una antologia poètica. En català i castellà. 


Recull de cançons escrites per Martí i Pol i Lluís Llach. 


Pintures a l?entorn dels poemes de Miquel Martí i Pol. 
Una pàgina en què el poeta parla de sí mateix.