VIDEOS..., MÚSICA..., FOTOS..., I PRINCIPALMENTE... LIBROS, LIBROS I LIBROS

lunes, 30 de abril de 2012

(358) LA TERANYINA de JAUME CABRÉ (1947- ). Educaula. 243 pàgines

La primera edició de La teranyina va ser publicada l'any 1984. La novel.la va obtenir el Premi Sant Jordi i l'any 1990 Antoni Verdaguer va fer una adaptació cinematogràfica.

Es tracta d'una novel.la ambientada en la Setmana Tràgica, a l'estiu de 1909. Els fets es desenvolupen a Feixes, una ciutat fictícia i és el nom que l'autor fa servir per anomenar la existent ciutat de Terrassa.

L'argument: Francesc Rigau és un industrial, propietari d’una fàbrica tèxtil. Quan aquest mor, el seu germà Julià, intenta tirar endavant una comanda lucrativa, però força perillosa: la confecció de roba per equipar els soldats que havien de marxar a lluitar al nord d’Àfrica. Això li crearà un triple conflicte: amb els altres industrials del seu entorn, que es consideren traïts pel Julià; amb la seva pròpia família, que intenta fer-se amb el control de l’empresa i per últim, amb els treballadors de la mateixa fàbrica.

Una bona novel·la històrica i social que ens parla, entre altres coses, de les ambicions humanes,  que té com a marc de referència uns fets d’un passat relativament recent i que posa de manifest la qualitat literària de l’autor.


No hay comentarios: